5 naturlige slankemidler

April 20, 2012 0

Naturen er fuld af overraskelser! I takt med at vi i vesten har udviklet moderne medicin og lægemidler har vi opnået mange fremskridt – i dag har vi næsten medicin til alle udfordringer – men samtidig har vi også glemt den rigdom som naturen gemmer på. I disse år er vi er ved at genopdage traditionel naturmedicin som mennesket brugte i tusindvis af år før den moderne medicin. Faktisk er mange af de helt store gennembrud i medicin kommet fra naturen – tænk bare på antibiotika og penicilin – måske det største medicinske gennembrud – som blev opdaget ved studier i en svampe kultur. Derfor bør det næppe komme som en overraskelse at der i naturen også findes effektive slankemidler i form af bær, rødder og frugter. Når disse ikke er mere populære end de er, skyldes det måske ikke mindst at bær, rødder og planter ikke kan patenteres og derfor kan medicinal firmaerne ikke tjene penge på dem. I denne artikel ser vi på 5 naturlige slankemidler som videnskaben har studeret og påvist at have en positiv effekt på vægttab.

Grøn Te

Noget så almindeligt som grøn te har rigtig mange positive kvaliteter. Grøn te kommer fra Kina og Japan hvor den er en fast bestanddel af kosten og nærmest er et kulturelt fænomen. Grøn te har en lang række positive egenskaber på vægttab som der er lavet flere videnskabelige studier på (Ekstern links: 1,2,3). Ikke bare hjælper grøn te dig med at tabe dig, der er også flere videnskabelige forsøg som indikerer at den grønne te beskytter dig mod sygdomme og endda mindsker risikoen for kræft, dog konkluderede studiet at der skulle mindst 5 kopper om dagen til. Hvis du ikke er så vild med te, kan du tage ekstrakt og det er da netop også ekstrakt – altså den koncentrerede form – som findes i mange naturlige slankepiller. Grøn te har desuen en opkvikkende effekt lidt som kaffe.

Reservatrol

Et glas vin eller to om dagen er sundt. Det har du måske hørt før, men faktisk er det ikke bare en undskyldning for at nyde et glas vin til maden. Reservatrol er et naturlig stof der findes i vindruer og som længe har været på forskernes liste over stoffer der kan forlænge livet og bidrage til sundheden. Forsøg på mus har vist at mus der fik Reservatrol som kosttilskud levede signifikant længere end mus der ikke fik tilskud. Derudover tabte musene sig, de kunne optage mere ilt og blev mere aktive. Desuden har et nyere forsøg vist at Reservatrol aktiverer SIRT1 genet som forskerne mener bidrager til fedtforbrænding.

Mandler og andre nødder

Mandler er ikke kun til juletid og marcipan, men kan være en glimrende om end overraskende måde at tabe sig på. Mandler og andre nødder er høj i protien og lave i fedt. I et overraskende videnskabeligt studie i International Journal of Obesity fulgte forskerne to grupper der skulle tabe sig. Den ene gruppe spiste mandler hver dag som erstatning for kulhydrater og snacks, mens den anden gruppe spiste komplekse kulhydrater (som fx hvede kiks). Ellers spiste de præcis det samme og de samme kulhydrater. Gruppen der spiste mandler tabte sig 7% mere end gruppen der ikke spiste kulhydrater. Mandler og andre nødder – fx argan olie nødder – er rigtig gode snacks som stiller den lille sult langt bedre end de hurtige kulhydrater vi ellers er vilde med.

Ma Huang

Ma Huang er en naturligt voksende ‘ukrudts’ plante oprindeligt fra Kina, men nu også fundet sydamerika og andre steder. Denne plante er blevet brugt i mere end 5000 år i traditionel Kinesisk medicin til behandling af astma og høfeber. I det medicinske sprog er det virksomme stof i planten kendt som Ephedra hvilket tilhører samme gruppe som ephedrin. Ma Huang var en overgang en meget populær ingrediens i slankemidler og kosttilskud i Europa og USA, men er nu blevet forbudt i de fleste lande, da der var flere dødsfald forbundet med indtagelse af dette kosttilskud. Derfor kan man ikke længere købe slankemidler og kosttilskud med Ephedra i med mindre man altså tager til Asien hvor det stadig bruges til behandling af diverse problemer dog ikke overvægt som traditionelt ikke har været et problem i Asien.

Granatæble

Granatæble er en velsmagende frugt som forskere har rettet opmærksomheden mod. Et tidligt studie har nemlig vist at granatæble nedsætter appetitten signifikant når det spises i forbindelse med andre måltider. Andre mindre studier har påvist at granatæble fjerne triglycerider som er fedtstoffer i blodet. Desuden er der en del der tyder på at frugten har en generel positiv effekt på helbredet og immunsystemet. Der er brug for flere undersøgelser og videnskabelige studier, men meget tyder på at granatæble kan blive det næste ‘superfood’. Brug granatæble i en sund juicekur i en slow juicer som Hurom.


Lignende artikler:

Leave A Response »