Alli og Xenical – fedtblokerende slankepiller

April 20, 2012 0

Alli Orlistat og Xenical er to meget populære slankepiller udviklet af GlaxoSmithKleine. Xenical er receptpligtig mens Alli kan købes på nettet lovligt i håndkøb. Begge piller er revolutionerende da de er de første medicinsk udviklede slankepiller som blokerer optagelsen af fedt i kroppen uden brug af ephedrin eller koffein. Det betyder langt færre bivirkninger og er årsagen til at Alli er lovlig at købe i håndkøb. Forskellen på de to er at Xenical har mere af det virksomme stof Orlistat, som betyder at den er mere effektiv, men muligvis også har flere bivirkninger. Du kan købe Xenical med Orlistat hos Euroclinix:

Sådan virker Orlistat

Alli virker ved hjælp af stoffet Orlistat som er en lipase inhibitor. Lipase er den process i tarmen som omdanner fedt til energi og en inhibitor er noget der stopper denne process. I almindelige ord forhindrer Orlistat altså fedtet i maden i at blive optaget i kroppen. Når kroppen altså ikke kan optage og bruge fedtet i maden, må den finde andre kilder til energi for eksempel i det fedt du allerede har lagret i kroppen. Resultatet bliver at du målrettet forbrænder fedt og derfor taber dig.

Normale medicinske slankepiller virker ved at øge din temperatur og stofskifte gennem især ephedrin som er et stof med mange ligheder med amfetamin. De er normalt meget effektive men kan have nogle rigtig ubehagelige bivirkninger og være ligefrem farlige for folk med dårlig hjerte eller højt blodtryk. Det er blandt andet derfor at slankepillen ThermoPower er blevet forbudt i Danmark. Alli er derimod en helt anden type slankepille som kun har begrænsede bivirkninger og ingen farlige.

Alli virker alene, men selvfølgelig vil du få en bedre effekt ved at spise sundere og dyrke mere motion.

Hvordan og hvornår skal du bruge Alli?

Alli virker i forbindelse med måltider og derfor skal du tage den lige før du skal spise eller lige efter. Du kan bruge Alli til de store måltider fx 3 gange om dagen, men husk på at læse indlægssedlen grundigt. Hvis du glemmer at tage pillen før eller lige efter du har spist, kan du tage den op til en time efter, men går der længere tid end det, så får du ikke nogen effekt af det.

Hvor meget kan du tabe dig på Alli og Xenial?

Undersøgelser med Xenical har vist at man taber sig 50% mere efter 6 måneder med Xenical. Et andet studie viste et gennemsnitlig vægttab på 4 kg. Dog skal man huske på at alt dette er personlige resultater og at hvis du vil have et varigt vægttab så skal der gerne motion og bedre kost ti.

Hvilke bivirkninger er der?

Husk altid at læse indlægssedlen på medicin. Alli er et håndkøbspræparat og derfor er der meget få bivirkninger. De fleste bivirkninger er forbundet med fordøjelsen som fx luft i maven. Disse bivirkninger er desuden størst i begyndelsen og skyldes at fedtet ikke optages i tarmen. Hvis du oplever nogen form for allergiske reaktioner skal du selvfølgelig straks kontakte læge.


Lignende artikler:

Leave A Response »